Een Travellerspoint blog

Plaats van bestemming

en het mysterie van de dichte deur

sunny 28 °C
Bekijk Fall and Winter in and around Boston op Marliez's reiskaart.

Gisteren was zo'n dag die je later vergeet, gelukkig. Het afscheid viel me heel zwaar, en door dat ik niet geweldig had geslapen in de tijd voorafgaand aan het vertrek was ik zowel gestresst als doodmoe als superverdrietig tijdens de 10 uur die ik na het afscheid nog te gaan had. In het vliegtuig wisten ze niet wat er met mijn vega maaltijd was gebeurd, maar wel dat ze hem niet bij zich hadden of aan iemand anders hadden gegeven. Ik zat recht naast de wc (ugh). Ik kwam erachter dat je geen fruit mee mocht nemen van US immigration. Nooit aan gedacht. Dus dan maar alles opeten.

Maar dan: immigration ging heel soepel (ze maken je wel nerveus met die stapel papierwerk en ze moeten al je vingerafdrukken hebben!). Ik vind bagagebanden altijd geweldig, misschien omdat het juist zo ergerlijk is dat je daar nog lang moet wachten terwijl je het liefst direct naar een douche of bed rent. Mensen zijn zo heerlijk blij als hun koffer uit het apparaat gerold komt, en maken zelfs sprintjes om hun koffer te bevrijden. Aan de andere kant is er altijd wel een zielige koffer die wel 100 rondjes moet maken voor zijn baasje hem komt halen. Echt vermaak dus. Mijn obese bagage werd redelijk snel door de bagageband opgeleverd, en ik kon op naar mijn tijdelijke Bostoniaanse thuis!

De taxi (zijn Engels slechter dan het mijne) heeft me na een kleine dwaaltocht voor mijn woning afgezet. Daar stond ik dan met mijn veel-te-zware koffers (wist je dat 6 kilo te veel 50 euro kost?), in een verrassend warm Boston, voor een dichte deur met een bel die het blijkbaar niet deed. Want er deed niemand open. Zo heb ik dan mijn eerste half uur in Boston zittend op het trapje van een Victoriaans-achtig huis doorgebracht- ach, het kan slechter.

Toen het halfzeven was vond ik dat ik echt niet aan de vroege kant van onze afspraak tussen 6 en 7 was, dus toen ik nogmaals had berekend dat het tijdsverschil ECHT 6 uur was en niet 5, belde ik nog een keer heel lang aan. Opeens was daar dan gestommel en deed mijn huisgenootje uit Zweden de deur open. Het huis is eenvoudig maar leuk, gezellig en redelijk schoon. De omgeving is ook eenvoudig- niet heel prettig om 's avonds alleen rond te lopen. Maar dat heb ik wel gedaan, want ik ben gisteren meteen boodschappen gaan doen. Die supermarkt is 24 uur per dag open, en je kunt er misschien niet echt geweldig brood halen, maar wel kiezen uit 300 soorten cereal. En ze hebben veel organic products. En ze zijn oneindig open, wat handig, en wat erg, eigenlijk.

Geplaatst door Marliez 10:04 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (1)

Bijna!

overcast 19 °C

Morgen is het dan zover: om drie uur vlieg ik naar Boston, Massachusetts. Een uurtje geleden heb ik online ingecheckt, als het een beetje meezit is mijn vertrek het eind van een hoop gedoe en geregel.
Mijn koffers zijn bijna gepakt, nog 1 keer slapen, nog een Nederlandse kop pikzwarte koffie, nog een kleine worsteling met NS werkzaamheden, en dan is het een kus en begint het avontuur.

Geplaatst door Marliez 4:04 Gearchiveerd in Nederland Tagged preparation Reacties (0)

(Berichten 21 - 22 uit 22) « Pagina 1 2 3 4 [5]