Een Travellerspoint blog

Bye bye Boston!

sunny -3 °C
Bekijk Fall and Winter in and around Boston op Marliez's reiskaart.

Mijn laatste post schrijf ik vanaf Logan Airport, waar we in luie stoelen naar de vliegtuigen zitten te staren. We zijn ingecheckt, hebben NET geen boete voor obese koffers gekregen (dat doen we niet nog een keer, maar het was schatten wegens geen weegschaal), we hebben thee en koffie en nog 2 uur te gaan voor het boarden. Het laatste weekend hier heb ik alsnog een verwoede poging gedaan om als toerist door Boston te gaan. Echt veel is er niet van gekomen, er moest nog te veel geregeld en gedaan. Toch hebben we vrijdag nog een mooie wandeling gemaakt, eerst naar Harvard, en toen via MIT naar Boston. Op MIT even gedag gezegd tegen David Pesetsky. In Boston hebben we daarna op zijn Amerikaans een bagel met (slechte) koffie als lunch genomen (of laat ontbijt), om daarna in een schemerig Boston Common te lopen.

DSC02218.jpg DSC02220.jpg

DSC02224.jpg DSC02222.jpg DSC02226.jpg

We 'dineerden' bij de Cheesecake Factory, waar het toet'je' centraal staat: een stuk cheesecake die zo machtig is dat Edwin en ik niet eens de helft opkonden. Ik had als diner bewust alleen een 'small' (lees: reusachtige) salade genomen en Edwin een klein gerecht. Het jochie een paar tafels verderop van ons had er een stuk minder moeite mee en schoof een vergelijkbaar stuk taart zo naar binnen, als dekentje voor de berg frieten die hij als hoofdgerecht had gehad. En dit is dus de reden dat ik bijna nooit uit eten ging: de porties zijn zo wanstaltig groot dat ik halve maaltijden moet laten staan... en die worden vervolgens weggegooid. Samen met de plastic omhulsels en bekers- lang leve de wegwerpmaatschappij. Goed, ik dwaal af. Ik heb me deze vier maanden voorgenomen geen verhoudingen te schrijven over wat ik vind van het systeem van ongezond eten en onbetaalbare gezondheidszorg, en het interessante, ongetwijfeld economische verband daar tussen. Af en toe moet me iets van het hart, maar verhalen komen verder thuis wel voor wie het wil horen :)

Zaterdag was dan de dag die mijn verblijf hier afsloot. En dat heb ik in echte MIT-stijl gedaan, ik had op zaterdagochtend nog een laatste afspraak met Irene Heim over de draft van het paper dat ik hier geschreven heb. En daar leek het in eerste instantie een pittig gesprek te worden- zij wilde veel meer weten over wat ik voor ogen had over het grote plaatje waar dit schrijfsel slechts een klein puzzelstukje in was en ik was natuurlijk na mijn korte vakantie niet helemaal meer in die geestelijke toestand dat ik dat meteen goed kon verwoorden. Eenmaal opgewarmd hebben we echter een goed gesprek gehad, en heb ik genoeg stof tot nadenken voor de komende maanden.

En dan... koffers pakken. Wat een ellende. Het is ongelooflijk wat een mens (eh, ik dus) kan verzamelen in een periode van 4 maanden. Ik laat achter: een voorraad eten voor mijn huisgenoot, een badjas, twee paar stukgelopen schoenen. Die maken ruimte voor een berg hier-aangeschafte boeken. Dat is nu eenmaal het gevolg van de regelmatige Sales bij MIT library en MIT Press bookstore, waar ik als student ook nog 10% korting had. Dat is om moeilijkheden vragen voor een boekenwurm als ik.

DSC02227.jpg DSC02228.jpg

Vanochtend gingen de koffers dicht (het lukte!) en was het wachten geblazen. Op een taxi die een half uur te laat kwam en daarmee zijn fooi verspild had. Maar we hadden op dit soort vertraging gerekend, en stonden alsnog om 4 uur op de airport. Na wat herschikken van spullen in de koffers hadden we geen overgewicht dit keer, en konden we, bijna 70 kg lichter, naar de douane. En nu tel ik uurtjes af. Nog eentje en ik ga boarden. Nog een nachtje vliegen en ik ben terug.

Ik heb een prachtige tijd gehad hier, ik heb zoveel geleerd en ervaren dat het moeilijk te geloven is dat ik maar vier maanden weg ben geweest. Voor wat het intellectuele leven op het MIT betreft zou ik hier nog best een semester kunnen blijven. Maar op alle andere gebieden die van belang zijn, mijn thuis, mijn vent, ons poezebeest, mijn familie, vrienden en collega's ... en niet te vergeten de vele aspecten in 'het Amerikaanse' waar ik maar slecht aan kon wennen...

I'm ready to take off. Bye bye Boston! En tot snel allemaal!

Geplaatst door Marliez 16:50 Gearchiveerd in Verenigde Staten

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint