Een Travellerspoint blog

Grijze sneeuw

snow -1 °C

Het is een grijze zondagochtend, met natte sneeuw en een dikke mist. zoals gewoonlijk heb ik me in de bibliotheek verstopt, om een dag door te brengen met een berg papers, een lijstje data met bijbehorende sterren en vraagtekens voor de lezingen die ze wel en niet hebben, in de hoop op de inval die nodig gaat zijn van mijn kant om het probleem dat mijn analyse van deze data veroorzaakt op te lossen. Ik ben alleen hier, het is heerlijk stil (voor de verandering), ik heb thee en mandarijntjes en kerstradio op mijn laptop.

Photo_83.jpg Photo_84.jpg

Eigenlijk kan een zondag hier niet beter zijn dan dit, hoewel ik stiekum had gehoopt dat de sneeuw mij de gelegenheid zou geven tot het bouwen van een sneeuwpop. Maar helaas, het is natte Nederlandse sneeuw.

Veel anders dan werken doe ik niet: ik ben op dit moment bezig met een onderwerp waarvan ik denk dat het een cruciaal onderdeel van mijn proefschrift zal worden. Idealiter ga ik hier pas weg als ik een draft van het stuk (noem het een paper, het kan ook een hoofdstuk worden) afheb en besproken heb met verschillende mensen hier. Tot mijn schrik vertelde mijn agenda mij dat het 7 december is vandaag (trouwens ook Noam Chomsky's verjaardag). 10 december zijn de laatste colleges, daarna zal het MIT een plek worden waar undergrads dag en nacht studeren voor hun finals en waar 'grads' (en bezoekende 'grads') uit alle macht proberen om niet alles wat ze hadden willen doen in 2008 heimelijk door te schuiven naar 2009. Geen colleges betekent geen huiswerk/extra leeswerk/en ruim 10 uur werkuren erbij in mijn geval, en dat is best welkom nu! Zo aan het begin van het semester lijken 4 maanden een oneindige tijd, met onbegrensde mogelijkheden voor het bedenken van nieuwe vraagstukken, het schrijven van papers, discussies met verschillende mensen hier.

En opeens ben ik over minder dan een maand alweer thuis, en tel ik dagen af tot eerste kerstdag. Dan komt mijn kerstkadootje per vliegtuig aan en ga ik (gaan we) vakantie vieren. Eerst hier in Boston, waar ik op het walvisavontuur en een museumbezoek na nog maar weinig toeristisch heb ondernomen, en daarna een paar dagen in het ijskoude Seymour (Wisconsin) waar mijn schoonzusje en haar man wonen.

Tot die tijd is het werken en wachten op die inval.

Photo_81.jpg Photo_88.jpg

Geplaatst door Marliez 10:05 Gearchiveerd in Verenigde Staten Tagged educational

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint