Een Travellerspoint blog

Een late reactie

... ik kan het nog nauwelijks geloven

semi-overcast 7 °C

Tussen alle conferentie-drukte, een reis van een paar honderd kilometer op en neer naar Ithaca (later meer!) en een paar korte nachten in een creepy motel zou ik het bijna vergeten:

DSC01880.jpg

Vorige week dinsdag was iedereen een beetje ongeconcentreerd. Ik had met wat vrienden afgesproken om naar een 'Election Party' (voor democraten) te gaan in een lounge bar ergens hier in de buurt. Daar aangekomen bleek dat ze voor niet-Amerikanen alleen ID accepteren in de vorm van een paspoort. En iedereen met een visum moet heel zorgvuldig zijn met een specifiek papiertje dat hier in je paspoort geniet wordt, anders heb je gedoe als je het land uit wilt (je zou denken dat ze graag van je afwillen). Vriendin en ik hadden geen paspoort bij ons, om die reden. Wel een internationaal rijbewijs en thuisland ID, maar nee. Blijkbaar telt het niet mee dat we er ECHT niet meer uitzien als jonger dan 21, en dat we allebei uberhaupt niet drinken.

Dus zijn we via de supermarkt naar MIT gegaan, en hebben daar tezamen met een stel filosofen en andere linguisten de verkiezingen in een collegezaal gekeken via een grote projector. De verslaggeving op NBC was nogal interessant. Ik weet zeker dat ik de volgende journalistieke hoogstandjes heb gehoord:

  • 'Europeanen hebben bewondering voor de ommekeer waartoe Amerika in staat is' - dit met betrekking tot de peilingen waarin Obama aan top stond. Uhm. Ik denk dat 'Europa' heel hard hoopte dat Amerika niet ZO dom zou zijn om de rest van de wereld op te zadelen met een bejaarde republikein met daarnaast een vrouw die tot voor kort nog nooit buiten Amerika is geweest?
  • 'Obama heeft gewonnen' - gevolgd door footage van hossende massa's. In werkelijkheid was dat op basis van 'projecties' van NBC of andere kanalen, soms vanuit tellingen die nog niet eens 1% waren van de staat die geprojecteerd werd. Het is een geluk dat ze gelijk kregen, zeker gezien de heisa van de afgelopen keer.
  • 'America is the best country of the world' - geen commentaar. Ik word nog van de site gegooid.

Maar het maakt niet uit, McCain was redelijk beleefd voor zijn doen, en gaf een mooie speech toen het duidelijk was dat Obama zou winnen, en toen die laatste eindelijk zijn 'Overwinningstoespraak' gaf, zat iedereen hier bijna met tranen in zijn ogen. Ik ben het lang niet met alles eens wat hij zegt en van plan is, en politiek blijft een soort spel waar ik de regels niet helemaal van snap (wil snappen), maar met hem is er in ieder geval de kans op verandering.

Geplaatst door Marliez 10:44 Gearchiveerd in Verenigde Staten Tagged living_abroad

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint